Producten

Aluminium composiet

Aluminium composiet

Aluminium composiet panelen zijn opgebouwd uit twee lagen aluminium van 0,5mm dik met een kunststof kern (LDPE). Composiet panelen zijn extreem vlak maar toch licht van gewicht. Dankzij de samengestelde opbouw, vergelijkbaar met oneindige brugliggers, is het paneel bijzonder stijf.

De panelen zijn gemakkelijk te walsen en te zetten. Na infrezen aan de rugzijde is het eenvoudig te vouwen in complexe vormen. Doordat materiaal spanning bij het productieproces weggenomen wordt, ontbreekt het ‘kusseneffect’ van volmateriaal.
Of je dit materiaal nu als vlakke plaat of als cassette wil toepassen alles is mogelijk zelfs 3D-gevormde panelen behoren tot de mogelijkheden.

De oppervlakte behandeling bestaat uit meerlaagse PVDF coatings aan de zichtzijde, aan de rugzijde wordt standaard een primer aangebracht. Er is een groot assortiment standaard kleuren beschikbaar. Speciale kleuren zijn mogelijk vanaf ca 500 vierkante meter. Wij geven u graag een maatwerk advies over het juiste laksysteem.

De keuze is mede afhankelijk van de locatie van het gebouw, de mogelijkheid om de panelen te reinigen en andere omgevingsfactoren zoals zware industrie.

Voordelen van aluminium composiet
  • Licht van gewicht
  • Bijzonder stijf
  • Gemakkelijk te walsen
  • Draagt bij aan brandveiligheid van uw gevel
  • 10 jaar garantie

De composiet plaat is leverbaar in twee materiaalklassen: B2 voor laagbouw en B1 voor hoogbouw. B1 panelen hebben een hogere brandweerstand dan B2. Zij leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van uw gevel.
Op de composiet platen krijgt u standaard 10 jaar garantie.